fbpx

Pentru hotelieri: Surse validate cu informații și soluții pentru criza COVID-19

 

Incertitudinea este emoția principală care definește industria hotelieră în această perioadă de criză datorată virusului COVID-19. Cu toate că o trăiește fiecare manager/proprietar de hotel, pe o parte dintre hotelieri această emoție i-a determinat să își gestioneze inspirați business-ul și să facă față acestei crize, iar pentru o parte, a fost exact acea emoție care i-a făcut să ia decizii mai puțin înțelepte și să își îndrepte hotelul spre o direcție greșită.

Una dintre cele mai mari probleme acum pentru hotelieri este lipsa de claritate: de unde să se informeze, ce să citească, ce să creadă și ce să nu creadă, ce este relevant pentru business-ul lor și ce nu, ce soluții adoptă, ce au adoptat alții etc. Și asta pe lângă toate celelalte variabile necunoscute, plus eticheta “o situație nemaiîntâlnită până acum” care îți amplifică incertitudinea și panica de zeci de ori.

Iar, ca și hotelier, știi că în această situație nouă, trebuie să acționezi imediat, să te adaptezi, să iei decizii, să gândești o nouă strategie și, ca să poți face acest lucru, trebuie să fii informat.

Din ce surse sigure te poți informa? De unde poți să afli cele mai valide idei, acțiuni sau strategii? De unde te poți inspira ca să vezi ce au făcut și ce fac alți hotelieri? Unde poți să citești părerile unor specialiști calificați să ofere un punct de vedere?

Înainte să apară această criză, aveam deja la Yindi o bază de date cu aproximativ 30 de surse pe care le analizam în permanență pentru a fi de actualitate cu ceea ce se întâmplă în această industrie la nivel internațional.

Însă acum, pentru a putea veni în ajutorul tău, ne-am pus să analizăm și să măsurăm un volum și mai mare de surse care dezbat situația Coronavirus pentru domeniul hotelier, în special pe acelea care, la rândul lor, centralizează informații din mai multe surse într-un singur loc și le trec printr-un filtru de validare înainte. Am citit, analizat, validat, filtrat și prioritizat sursele cele mai relevante de pe piață la nivel internațional în acest moment și le-am pus în acest articol.

Evident, am cuprins în acest material doar o parte dintre sursele calificate și le-am ordonat într-un top 10, dar sunt acele surse pe care le-am recomanda fiecărui hotelier să le urmărească și să se inspire din ele. Sunt surse valide, ancorate în realitate, care oferă informații pentru hotelieri prin articole, cursuri, studii de caz sau interviuri și surse care prezintă statistici sau detalii despre industria turismului în general.

Gestionarea timpului și luarea deciziilor esențiale în business, 80/20 (Principiul lui Pareto) sunt cele care contează acum.  Așa că, scopul acestui articol este ca tu, hotelierul, să câștigi mai mult timp în procesul tău de informare și de inspirație și să ai direct surse valide, de unde să îți faci doar un update zilnic/săptămânal.

Așadar, iată care sunt principalele surse internaționale centralizate de unde îți recomandăm sa te informezi în această perioadă:


1. GUESTREVU

Cei de la GuestRevu aduc suport hotelierilor prin pagina lor dedicată subiectului Coronavirus, numită “The Covid-19 Hospitality Resource Roundup” unde, pe lângă materialele semnate de ei, pagina centralizează informații din mai multe surse de profil precum: Hotel News Resource, eHotelier, CBRE Hotels sau Hotel Management, sub formă de articole în special, dar vei regăsi și video-uri sau interviuri.


2. REVINATE

Și cei de la Revinate oferă suport în această perioadă prin centrul de resurse online gratuit pentru hotelieri numit: “Coronavirus: The Insights That Matter Most to Hotels”.

Au desemnat o echipă de specialiști și cercetători care conduc primul centru de resurse coronavirus dedicat hotelierilor, prin care oferă articole, interviuri, materiale video, știri și newslettere.


3. SITEMINDER

SiteMinder a creat un centru de resurse pentru a oferi sprijin hotelierilor sub denumirea: “COVID-19 resource center for the hotel community”, în cadrul căruia au grupat noutăți, webinarii, articole, cursuri, podcasturi din surse proprii și din alte surse din domeniu precum: HSMAI, eHotelier, techtalk.travel, Euromonitor International, dar și un blog dedicat cu resurse și sfaturi.


4. EHL

EHL, liderul elvețian în educația hotelieră,  pune la dispoziția hotelierilor în această perioadă cursuri și sfaturi gratuite. Ei combină valorile elvețiene academice și practica din industrie cu inovație și creativitate, astfel încât să ajute managerii din industria ospitalității prin 3 direcții:

 • articole dedicate subiectului Coronavirus în industria hotelieră (le regăsești pe blogul lor)
 • cursuri gratuite, extrase din MBA-urile Ecole hôtelière de Lausanne, dedicate ospitalității
 • consultanță gratuită prin programul “You ask, we answer”

5. HOSPITALITY NET

Cu siguranță una dintre cele mai actualizate surse de informații, Hospitality Net, au creat o pagină dedicată numită “Coronavirus: Impact on the Hospitality Industry”. Pe această pagină, care funcționează ca un centralizator de informații din mai multe surse, filtrate și selectate de ei, puteți urmări zilnic informații despre impactul coronavirusului asupra industriei ospitalității, ghiduri, articole, studii de caz, exemplu de acțiuni ale unor branduri de renume, viewpoints, webinarii, dar și materiale semnate de ei.


6. eHOTELIER

Prin pagina “(COVID-19) – News, Insights and Resources for Hospitality Professionals”, cei de la  eHotelier acordă sprijin industriei atât prin oferirea de cursuri gratuite, cât și prin articole scrise de ei pe subiecte precum:

 • managementul marketingului pentru hoteluri în timp de criză
 • cum tehnologia digitală poate ajuta hotelurile să iasă mai repede din criza COVID-19
 • cum să îți protejezi business-ul în această perioadă
 • strategia de preț adaptată la noile canale de distribuție.

7. STR

Atunci când vine vorba de date și statistici, în această perioadă, STR reprezintă o sursă actualizată și de încredere unde poți să analizezi cifrele care te interesează la nivel internațional. Ei pun la dispoziția hotelierilor pe pagina lor dedicată, “COVID-19: Hotel Industry Impact”, analize pe regiuni geografice de interes, atât sub formă de webinarii, cât și sub forma unor articole sau studii de caz.


8. SKIFT

Încă de la sfârșitul lunii ianuarie, Skift oferă informații despre impactul asupra industriei turismului generat de COVID-19 și au adunat toate resursele pe o singură pagină, numită: “Coronavirus and the Travel Industry”. Echipa lor editorială, pe lângă materialele semnate de ei, selectează și comentează conținutul altor surse externe de informații de încredere care oferă un punct de vedere calificat asupra problemei virusului în aceasta industrie.

Informațiile celor de la Skift sunt împărțite în 3 mari categorii, care sunt reprezentate prin pagini distincte:

 • Coronavirus și industria ospitalității
 • Coronavirus și croazierele
 • Coronavirus și companiile aeriene

9. WINSEDSWISS

Cei de la Winsedswiss au făcut pentru această perioadă un program de pregătire pentru middle și top-management în industria ospitalității: “Hospitality Resilience Journey by winsedswiss”. Scopul lor este să sprijine industria să reziste pe timpul crizei cauzată de Coronavirus și să ajute hotelierii să se pregătească pentru perioada de după încheierea crizei. Webinariile sunt ținute de traineri internaționali de top și vizează subiecte precum: relansarea unui brand tradițional, cum să re-segmentezi piața, sau cum să îți crești afacerea profitând de efectele produse de această criză.

În România acest program educațional este accesibil gratuit membrilor FIHR și HORA.


10. OAKY

Suportul celor de la Oaky în această criză vine prin pagina: “Free Software & Courses for Hotels during COVID-19”, o listă de cursuri, soft-uri și unelte gratuite care pot fi folosite în perioada aceasta de către hotelieri.

Aici vei găsi 3 categorii principale de interes:

Tech Tools, cu o selecție de instrumente, softuri și platforme pe care poți să le folosești  gratuit în aceasta perioadă

Free Courses for Hoteliers, cu o serie de cursuri gratuite, din mai multe surse, destinate celor din industria ospitalității, care au tematici precum: financiar și contabilitate, marketing, management sau F&B

Free Resources to Keep Your Spirits Up, unde ai la dispoziție două surse prin care poți sa afli mai multe informații, tehnici și acțiuni specifice legat de cum poți să fii mai relaxat, echilibrat mental și emoțional, sau cum să îți păstrezi inspirația în perioada crizei generată de Coronavirus.

 

Acestea sunt sursele de informare și educare pe care ți le recomandăm în această perioadă. Ca să fie cât mai simplu modul în care te poți folosi de ele, îți recomandăm să:

 1. Dai un copy-paste la lista de mai jos, să le pui într-un tabel pe care să-l ai la îndemână.
 2. Să-ți formezi un ritual clar dedicat “informării și educației” (ex. 1h/zi, între orele 10.00 și 11.00), timp în care să-ți reactualizezi informațiile și să parcurgi materiale educaționale noi.

Făcând acest lucru, vei reuși nu doar să treci cu bine peste această perioadă, sau să iei decizii mai ancorate în realitate, dar și să devii mai bun, mai pregătit și mai încrezător pentru noul start.

Lista surse cu link-ul integrat (pentru copy-paste):

 1. GUESTREVU
 2. REVINATE
 3. SITEMINDER
 4. EHL
 5. HOSPITALITY NET
 6. eHOTELIER
 7. STR
 8. SKIFT
 9. WINSEDSWISS
 10. OAKY

Să ai mult succes, lectură plăcută și cât mai multă inspirație pentru idei noi care să producă schimbări mari ;).

PS: daca vrei idei și acțiuni specifice pentru a trece cu mai multă ușurință peste această criză, citește articolul nostru “Plan de acțiune pentru hoteluri în criza COVID-19” AICI.

 

 

DISTRIBUIE ARTICOLUL

CATEGORII

ETICHETE

Articole asemănătoare

Menu